Urban Logic Center je neprofitni, nestranački, open-source Think tank posvećen istraživanju i promociji tematika kao što su geopolitika, sajber prostor, geo-ekonomija, zaštita kritične infrastrukture, urbana regeneracija, međunarodni odnosi, ekonomske, obrazovne i kulturne politike. Pružamo savjete i ideje o specifičnim političkim i ekonomskim problemima.
Naš tim je kompetentan da osmisli inteligentna rješenja u cilju promocije mira i razvoja u svijetu koji se mijenja.
Urban Logic Think tank sadrži Web-baziranu publikaciju Časopis Geopolitika otvorenog pristupa. Na čelu publikacije je uredništvo čiji članovi posjeduju dugogodišnje iskustvo u istraživanju navedenih tematika. 


O časopisu

Časopis Geopolitika je recenziran multidisciplinaran časopis koji će se objavljivati periodično od strane našeg uredničkog tima. U evidenciji je Međunarodnog centra za registraciju serijskih publikacija UNESCO i INSEE (Francuski nacionalni institut za statističke i ekonomske studije), te u bazi naučnih časopisa Advanced science index.

Časopis pruža neposredan otvoren pristup svom sadržaju na principu da je istraživanje slobodno i dostupno javnosti u cilju promocije globalne razmjene znanja.
Časopis će nastojati istraživanjem i promocijom navedenih tematika privući istraživače, student, analitičare, akademske radnike, i profesionalce iz navedenog područja. Pozivani su da predstave svoje poglede na navedenu tematiku koji bi mogli doprinijeti rješenjima i dati odgovor na prevazilaženju kriza te svih oblika nasilnog sukoba u svijetu koji se mijenja.

Svi radovi se trebaju pridržavati pravilne gramatike, pravopisa, interpunkcija i strukture rečenice, a mogu biti pisani na srpskom, bosanskom, hrvatskom i engleskom jeziku, a bit će objavljeni na jeziku kojim je rad pisan.

Područje pokrivanja: Politologija: Multidisciplinarne društvene nauke


Rubrika Analize

Pozivamo analitičare, ostatak akademske zajednice, mlade stručnjake i studente koje interesuje istraživanje da podnesu svoje radove za rubriku (Analize), koji mogu biti pisani kao analize, osvrti, eseji i stanovišta. Tekstovi se mogu pisati u skladu sa uobičajenim standardima koji koriste istraživački časopisi a izvori sem referenci na kraju se mogu navesti u tekstu i hiperlinkom.
Radovi će biti objavljeni zavisno od pridržavanja etičkog kodeksa i tematskih oblasti koje obuhvataju navedene aktivnosti u rubrici o nama, ili opisa Časopisa Geopolitika, Urban Logic Think tank-a. U rubrici Analize iz navedenih oblasti koje su opisane u našem djelokrugu će biti objavljeni na jeziku na kom su napisani kao što su engleski, srpski, hrvatski i bošnjački. Uređivački odbor može predložiti da visoko ocjenjene radove iz navedenih rubrika budu objavljeni u Časopisu Geopolitika. Naš Think tank afirmiše širenje novog znanja među studentima i mladim stručnjacima kao doprinos u virtuelnom okruženju svijeta koji se mijenja.


Pravne napomene

U rubrici Analize, u kojoj se odražavaju raznolikost stajališta i mišljenja, podliježu ocjeni etičnosti od strane uređivačkog odbora. Stajališta izražena u navedenim oblicima prezentacije radova, u mogućnosti sa empirijskim dokazima navedenim zbog kredibilnosti i kompetentnosti teksta, isključiva su odgovornost  autora; Njihovi stavovi i pogledi ne odražavaju nužno stavove i poglede časopisa i Uredničkog tima ili naše matične organizacije, odnosno Urbanlogic Center koji je promoter navedene istraživačke inicijative. 

 

Glavni urednik:


dr.Darko Matijašević
email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Uređivački odbor:

dr. Sandra Santrač
Prof. dr. Daniel Abraham Romano
Mr. Njegoš Jovanović

 

Kontakt i podrška i slanje radova:
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.