Urban Logic Center je neprofitni, nestranački, open-source think tank posvećen istraživanju i promociji tematika kao što su geopolitika, sajber, geo-ekonomija, zaštita kritične infrastrukture, urbana regeneracija, međunarodni odnosi, ekonomske, obrazovne i kulturne politike. Pružamo savjete i ideje o specifičnim političkim i ekonomskim problemima.
Naš tim je kompetentan da osmisli inteligentna rješenja u cilju promocije mira i razvoja u svijetu koji se mijenja.
Urban Logic Think tank sadrži Web-baziranu publikaciju Časopis Geopolitika otvorenog pristupa. Na čelu publikacije je uredništvo čiji članovi posjeduju dugogodišnje iskustvo u istraživanju navedenih tematika.

 

O časopisu

Fokus i djelokrug

Časopis Geopolitika je multidisciplinaran naučni časopis koji će se objavljivati periodično od strane našeg uredničkog tima. Časopis pruža neposredan otvoren pristup svom sadržaju na principu da je istraživanje slobodno i dostupno javnosti u cilju promocije globalne razmjene znanja.
Žurnal će nastojati istraživanjem i promocijom tematika kao što su geopolitika, sajber, geo-ekonomija, međunarodni odnosi, zaštita kritične infrastrukture, privući istraživače, student, analitičare, akademske radnike, i profesionalce iz navedenog područja.
Pozivani su da predstave svoje poglede na navedenu tematiku koji bi mogli doprinijeti rješenjima i dati odgovor na prevazilaženju kriza te svih oblika nasilnog sukoba u svijetu koji se mijenja.

Svi radovi se trebaju pridržavati pravilne gramatike, pravopisa, interpunkcija i strukture rečenice, a mogu biti pisani na srpskom, bosanskom, hrvatskom i engleskom jeziku, a bit će objavljeni na jeziku kojim je rad pisan.

Područje pokrivanja: Politologija: Multidisciplinarne društvene nauke

Kontakt i podrška:
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Glavni urednik:
Sandra Santrač
email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Uređivački odbor:
Prof. dr. Daniel Abraham Romano
Prof. dr. Nenad Suzić
dr. Sandra Santrač

Trenutno na sajtu

Ko je na mreži: 18 gostiju i nema prijavljenih članova