Urban Logic Center je neprofitni, nestranački, open-source think tank posvećen istraživanju i promociji tematika kao što su geopolitika, sajber, geo-ekonomija, zaštita kritične infrastrukture, urbane regeneracije, obrazovanje i kultura. Pružamo savjete i ideje o specifičnim političkim i ekonomskim problemima.
Naš tim je kompetentan da osmisli inteligentna rješenja u cilju promocije mira i razvoja u svijetu koji se mijenja.
Urban Logic Think tank sadrži Web-baziranu publikaciju časopis “Geopolitika” otvorenog pristupa. Na čelu publikacije je uredništvo čiji članovi posjeduju dugogodišnje iskustvo u istraživanju navedenih tematika.

RUBRIKA AKTUELNOSTI

U rubrici “Aktuelnosti” engl. Features, omogućuje se objavljivanje radova dizajnirani u obliku tekstova, kao što su kolumne, analize, eseji, stanovišta i refleksije, će biti takođe objavljeni zavisno od tematskih oblasti i mišljenja uređivačkog odbora. Uredništvo prihvata originalne rukopise visoke kvalitete. Članci do 6 stranica, predani za objavljivanje trebaju se temeljiti na akademskim standardima. Svi radovi se trebaju pridržavati pravilne gramatike, pravopisa, interpunkcija i strukture rečenice, a mogu biti pisani na srpskom, bosanskom, hrvatskom i engleskom jeziku, a bit će objavljeni na jeziku kojim je rad pisan.

O časopisu

Fokus i djelokrug

Časopis za Geopolitiku je recenziran online časopis koji će se objavljivati periodično od strane našeg uredničkog tima. Časopis pruža neposredan otvoren pristup svom sadržaju na principu da je istraživanje slobodno i dostupno javnosti u cilju promocije globalne razmjene znanja.
Časopis će nastojati istraživanjem i promocijom tematika kao što su geopolitika, sajber, geo-ekonomija, zaštita kritične infrastrukture, obrazovanja i kulture, privući istraživače, analitičare, akademske radnike, i profesionalce iz navedenog područja. Svi radovi se trebaju pridržavati pravilne gramatike, pravopisa, interpunkcija i strukture rečenice, a mogu biti pisani na srpskom, bosanskom, hrvatskom i engleskom jeziku, a bit će objavljeni na jeziku kojim je rad pisan.
Pozivani su da predstave svoje poglede na navedenu tematiku koji bi mogli doprinijeti rješenjima i dati odgovor na prevazilaženju kriza te svih oblika nasilnog sukoba u svijetu koji se mijenja.
Područje pokrivanja: Politologija: Multidisciplinarne društvene nauke

Kontakt i podrška:
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Glavni urednik:
Dr. Sandra Santrač
Slanje radova na Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Uređivački odbor:
Prof. dr. Daniel Abraham Romano
Prof. dr. Nenad Suzić